Acest tort este pentru o prietenă.
Iar am avut mână liberă la decorat
şi am ales să-l decorez simplu, dar elegant(zic eu).
Iar am avut mână liberă la decorat
glazura oglindă
Este aceeaşi compoziţie ca cel de
săptămâna trecută, ciocolată şi caramel. De data asta am folosit cacao
neagră cu 22% unt de cacao că am găsit la Profi şi am umblat un pic şi
la cantităţile de la crema caramel (250g zahăr, 100 g unt, 160 ml frişcă
lichidă şi am pus-o când era puţin călduţă şi blatul peste care am pus
crema caramel l-am însiropat cu sirop făcut cu zahar caramelizat şi când
s-a răcit am pus puţină esenţă de rom). Şi am copt 3 blaturi preparate pe rând (total ingrediente blaturi: 6 ouă, 6 lg făină, 6 lg zahăr, 2 lg cacao neagră, 3 lg ulei, o linguriţă praf de copt). Făina amestecată cu cacaua şi praful de copt am împărţit-o în trei boluri şi am făcut pe rând blaturile din câte 2 ouă, 2lg zahăr, 1 lg ulei...
cred ca este delicios! ador atat ciocolata cat si caramelul, iar tu le-ai combinat intr-un tort decorat foarte elegant!
RăspundețiȘtergereEste delicios. Noroc că am găsit reţeta la Miha pe blog.
ȘtergereMulţumesc!
Gorgeous work!!!
RăspundețiȘtergere