marți, 23 februarie 2010

Bascheti crosetati

 

Acesti bascheti i-am facut pentru un baietel de 5 luni. 

Am inceput cu un lant din 18 ochiuri si am lucrat  2 picioruse duble reduse in al treilea ochi de lant,  6 picioruse duble reduse in fiecare ochi de lant, dupa care am lucrat 6 picioruse duble, 2 picioruse duble intr-un ochi, un piciorus dublu si 3 picioruse duble in ultimul ochi de lant.

 

Am lucrat pe partea cealalta a lantului la fel.

  

Am inceput randul al doilea cu doua ochiuri de lant, am lucrat cu picioruse duble dupa cum urmeaza: in primul ochi  am facut 2 picioruse, apoi 1 piciorus, 2 picioruse intr-un ochi,   11 piciorus in fiecare ochi, 2 picioruse intr-un ochi, 1 piciorus, 2 picioruse intr-un ochi, 1 piciorus, 3 picioruse intr-un ochi si am continut lucrul pe partea cealalta, iar la finalul randului am unit cu ochiurile de lant de la inceput.Al treilea rand l-am  inceput tot cu doua ochiuri de lant, 2 picioruse in primul ochi, 1 piciorus, 2 picioruse intr-un ochi , 15 picioruse, cate unul in fiecare ochi, 2 picioruse intr-un ochi, 1 piciorus, 2 picioruse intr-un ochi, 1 piciorus, 3 picioruse intr-un ochi si am lucrat la fel pe partea cealalta.Am incheiat lucrul am facut 2 ochiuri de lant si am inceput sa lucrez cate un piciorus dublu luand firul prin doua ochiuri.
           


 

 Fara sa tai firul alb, am inceput sa lucrez randul al doilea cu cealalta culoare, cu piciorus dublu redus si al treilea si al patrulea rand l-am lucrat cu firul alb si picioruse duble cate unul in fiecare ochi.
 

  
Am inceput varful alb al baschetilor: am dat firul de doua ori dupa aratator, am lucrat doua ochiuri de lant si 8 picioruse duble, dupa care am tras de capatul firului pentru a obtine o jumatate de cerc.
Randul 2 l-am inceput cu doua ochiuri de lant, 1 piciorus dublu in primul ochi, iar apoi cate  doua picioruse duble intr-un ochi, obtinand 18 picioruse. Am incheiat si am lasat firul mai lung pentru a-l putea coase de talpa. Am cusut si firul ce l-am tras pt a nu se destrama lucrul.Talpa am indoit-o pentru a marca cu un fir jumatatea si apoi al noualea ochi , am intors pe dos si am cusut varful.
  

Am inceput sa lucrez partea de sus cu albastru deschis, cu picioruse duble de langa varful cel alb.Primul rand am lucrat cate un piciorus in fiecare ochi si incepand cu al doilea rand am scazut cate un ochi la inceput de rand si unul la sfarsit de rand.Am lucrat cu alb si piciorus simplu marginea de sus a baschetilor si am facut limba lor cu picioruse duble.Am facut cate o emblema pentru fiecare parte exterioara a baschetilor, dupa cum urmeaza: am dat firul albastru de doua ori dupa aratator, am lucrat 2 ochiuri de lant si 5 picioruse duble reduse, am tras de capatul firului, am incheiat pentru a obtine un cerc, am legat pe dos capetele si am inceput cu firul alb, lucrand cate doua picioruse duble in fiecare ochi. La final am lasat firul mai lung pentru a coase emblema de bascheti.Am confectionat sireturile din lant de 150 ochiri(fiecare) pe care le-am calcat si am obtinut produsul final.
 

9 comentarii:

 1. sunt foarte frumosi
  felicitari Miha

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumesc!
  Azi i-am daruit unei colege pentru nepotel.Era tare incantata.Abia astept sa aud si parerea mamicii.

  RăspundețiȘtergere
 3. sunt super frumosi, Mihaela, bravo!
  anasia

  RăspundețiȘtergere
 4. Dar ce frumosi sunt!!!Bravo,Bravo,Bravo!!!

  RăspundețiȘtergere
 5. Absolut superbi, felicitari Miha

  RăspundețiȘtergere
 6. Mii de multumiri!
  Va imbratisez cu drag!

  RăspundețiȘtergere
 7. Cat sunt de frumosi...felicitari ,faci lucruri deosebite!

  RăspundețiȘtergere
 8. Multumesc, Lissa!
  Si tu faci prajituri si torturi minunate!Felicitari!

  RăspundețiȘtergere