sâmbătă, 1 august 2015

Tort cu cremă de mascarpone şi piersici - fără coacere

Cu ceva vreme în urmă am văzut pe blogul Cristinei un Cheesecake cu cireşe, unul cu piersici  şi o prăjitură cu cremă de mascarpone. Pentru că nu ne prea încântă cremele cu brânză m-am gândit să combin puţin şi azi am preparat rapid acest tort care e delicios.
Blat: 2 pachete de biscuiţi Petit Beurre (280g), 4 linguri zahăr pudră, 130g unt
Biscuiţii i-am măcinat cu maşina de nucă, dar se poate şi cu cea de tocat sau la robot. I-am amestecat cu zahărul pudră şi peste am turnat untul topit, am amestecat bine până a devenit o compoziţie omogenă, iar apoi am aşezat compoziţia în tava cu inel detaşabil, am apăsat bine cu o lingură până a devenit un blat. Am pus tava în frigider până am preparat crema.
Crema: 1 cutie de mascarpone (250g), 1 plic zahăr pudră de la Dr. Oetker (80g), 300 ml frişcă, 50 ml lapte, 1 plic gelatină
Mai avem nevoie de un compot mare de piersici.
Am pus gelatina la hidratat în 50 ml lapte. Am bătut bine frişca, am amestecat  mascarpone cu zahărul pudră, folosind mixerul, am adăugat frişca şi am amestecat până a devenit o compoziţie omogenă. Gelatina hidratată am pus-o pe aburi până a devenit fluidă, fără să fiarbă, am adăugat o lingură generoasă de cremă, am amestecat bine şi am turnat-o peste restul compoziţiei după care am folosit mixerul pentru a se omogeniza bine.
Jumătate din cremă am întins-o peste blatul de biscuiţi, am pus 3 jumătăţi de piersici din compot tăiate cubuleţe şi restul de cremă. Am dat la congelator pentru 10 minute ca să se întărească mai rapid deasupra şi  încă 30 minute în frigider. Între timp am tăiat şi restul piersicilor felii. Am aşezat feliile de piersici peste cremă şi am preparat jeleul.
Jeleu: 250 ml sirop de la compot, 1 plic Tort-Gelee, 2 linguri de zahăr
Jeleul l-am prepat conform instrucţiunilor. Am turnat jeleul peste tort şi am pus tava în frigider pentru încă 3 ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu