sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Tort cu cremă de iaurt şi piersici

M-am gândit să încerc ceva nou, iar crema cu iaurt nu am testat-o până acum. Am dat o căutare pe Google Imagini şi m-am oprit la reţeta care mi-a tras cu ochiul.wink
Reţeta de la care am pornit o puteţi găsi  aici. Ca de obicei, am făcut mici modificări. Nu am vrut pişcoturi, ci un blat cu gust de vanilie făcut în casă şi am umblat puţin la cantitatea de gelatină citind şi alte reţete.
Ingrediente blat pentru o formă cu diametrul de 26 cm: 3 ouă mari, 4 linguri zahăr, 2 fiole esenţă de vanilie,  2 linguri ulei, 4 linguri făină, o jumătate de linguriţă praf de copt.
Albuşurile se mixează bine, se adaugă zahărul treptat şi se mixează până devine o spumă lucioasă şi tare. Gălbenuşurile se mixează cu esenţa de vanilie şi cele două linguri de ulei. Cele două compoziţii se amestecă.
Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi se amestecă uşor de jos în sus. Compoziţia se toarnă într-o tavă. Eu tapetez doar fundul tăvii cu hârtie de cop şi pereţii ei îi ung cu ulei de palmier sau unt, depinde de ce am la îndemână. Nu-mi place să tapetez toată tava cu hârtie de copt pentru că mereu apar urme în blat.
Blatul l-am copt timp de 25 minute la foc tare primele 5 minute şi apoi la foc mic,  în cuptorul preîncălzit.
Până se răceşte blatul pregătim crema.
Ingrediente: 2 plicuri gelatină, 1 iaurt simplu de 400 g (am folosit Danone cu 4,1%grăsime), 150 g zahăr pudră, o budincă de vanilie, 500 ml lapte, 4 linguri zahăr tos pentru budincă, un compot mare de piersici.
Gelatina am pus-o la hidratat în 6 linguri de apă rece. Am preparat budinca. Am luat-o de pe foc şi am adăugat gelatina hidratată amestecând până s-a omogenizat. Până s-a răcorit puţin am pus într-un vas iaurtul şi zahărul pudră şi le-am amestecat.
Am tăiat partea de sus a blatului, l-am aşezat în tava în care l-am copt şi l-am însiropat cu siropul de la compot.
Am amestecat budinca cu iaurtul.
Peste blat am pus jumătate din cremă, piersicile tăiate cubuleţe şi am turnat cealaltă parte de cremă.
Am dat la frigider pentru  3 ore că pofticioşii mei nu mai aveau răbdare.:)
Am îndepărtat inelul şi am aşezat tortuleţul pe un platou.
L-am ornat simplu,  cu frişcă şi trei fluturaşi că tot aveam nişte pastă de zahăr.
Este pe gustul nostru şi cu siguranţă voi încerca şi alte reţete de cremă cu iaurt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu