duminică, 27 octombrie 2013

Negresă cu glazură de ciocolată

       Cu mult timp în urmă am făcut o Negresă de post şi ieri am zis să fac şi una cu ouă. :)
       Am dat o căutare prin blogurile cunoscute, am selectat vreo trei variate de Negresă şi î cele din urmă m-am oprit la reţeta de Negresă cu ciocolată şi popcorn de pe blogul Mihaelei. Mi s-a părut cea potrivită, dar am ales varianta fără popcorn şi cu mici modificări.
       Blat: 100g ciocolată neagră (amăruie), 150g unt, 175g zahăr, 3 plicuri zahăr vanilat,  5 ouă, 150g făină, 2 linguri cacao, 1 linguriţă praf de copt.
       Ciocolata şi untul le-am pus la topit (nu pe aburi), dar am ţinut vasul pe foc până s-a omogeizat compoziţia, nu am fiert-o. 
       Am lăsat compoziţia puţin la răcit, timp în care am amestecat făina cu cacaua şi praful de copt şi am pregătit celelalte ingrediente.
        Am pus ciocolata şi untul în alt vas, am adăugat zahărul şi zahărul vanilat şi am mixat până a devenit o compoziţie cremoasă. 
        Am adăugat pe rând ouăle şi am mixat bine după fiecare.
       Am adăugat făina,cacaua şi praful de copt şi am mixat la viteză mică până ce s-a omogenizat compoziţia.
       Am turnat compoziţia  într-o tavă 24/34cm tapetată cu hârtie de copt. Blatul l-am copt timp de 30 minute la foc mic, dar la început am lăsat flacăra la mare petru 5-7 minute. Am făcut proba cu scobitoarea.
       Blatul copt l-am scos pe o planşetă, am îndepărtat hârtia de copt şi l-am lăsat să stea până am preparat glazura.
       Glazură: 75 g ciocolată neagră, 75 ml frişcă lichidă, 1 linguriţă de unt le-am omogenizat pe aburi. La final am adăugat 3 linguri de Angelli Cherry. Glazura obţinută am turnat-o peste blatul  cald.

       Seara, când ne-am întors de la plimbare am degustat-o, dar Şerifu a spus că-i bună, dar cam seacă. Lui şi Dianei îi plac prăjiturile însiropate, iar aceasta  seamănă cu prăjiturelele pentru cafea.

      Nici că am mai stat pe gânduri şi am preparat rapid un sirop din apă, zahăr şi eseţă de rom, am porţioat prăjitura şi am scăldat fiecare bucăţică în sirop. Pentru că avea glazură, am turnat sirop într-o farfurie şi am pus fiecare bucăţică cu partea de jos în sirop.

       Deci, e o reţetă bună pentru cei care doresc o prăjiturică lângă cafea sau un pahar cu lapte, iar celelalte persoane pot s-o însiropeze înainte de a tura glazura sau chiar s-o taie în două, s-o însiropeze şi să pună o cremă de ciocolată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu