sâmbătă, 28 septembrie 2013

Pardesiu pentru Diana

         Până acum n-am mai lucrat aşa ceva, dar toate au un început.
         Într-o zi, m-am gândit că vreau să-i fac Dianei un pardesiu turquoise, dar mă temeam să dau un pumn de bani pe o stofă bună şi să nu reuşesc să-l fac.  Povestind cu colegele, una dintre ele mi-a arătat un pardesiu gri şi m-a întrebat dacă nu vreau să încerc să fac ceva din el, îl primise şi nu-i era bun sau nu era pe gustul ei. Era mare, cu mânecă raglan, cu pense la coat, buzunare... L-am luat, l-am spălat şi m-am gândit cam ce vreau.
         E stofă de lână cu puţin sintetic că mirosea a câine ud :))) când l-am scos din maşină şi am dat şi foc unei bucăţele şi ardea mocnind.
         Am scos un tipar din Burda (nu mai ştiu exact numărul şi nu stau acum să caut), era un pardesiu, dar evazat şi pe acelaşi tipar era şi o jachetă şi am scos doar partea de sus şi am început să modific tiparul. Mă temeam să construiesc eu tiparul pentru că mânecile hainelor groase mi se par mai complicate, plus răscoiala braţului este şi ea importantă să nu te ţină.
        Partea de stofă a mers rapid, s-a cusut uşor şi frumos şi sâmbăta trecută, în câteva ore era croit, cusut, probat a fost gata, dar săptămâna aceasta  timpul meu a devenit limitat şi am cusut printre picături. Într-o zi am făcut partea de sus a căptuşelii că am matlasat-o cu două straturi dintr-un  bumbac primit de la  Karina, cealaltă zi am montat mânecile, apoi nu-mi ajungea căptuşeala, că deh, în loc să fi cumpărat căptuşeală m-am gândit s-o folosesc pe cea de la pardesiu şi nu ajungea cum trebuie, drept pentru care în partea de jos am reciclat rochia de vampiriţă care a fost  între timp şi de vrăjitoare.:) Era dintr-un saten plinuţ şi l-am lucrat invers să nu lucească pentru că ce căptişeală era ieri pe piaţă nu mi-a plăcut, iar la municipiu n-am avut timp să merg.
         Catifeaua roşie este dintr-o fustă care a fost iniţial ă rochie de Crăciuniţă :))))
         Îmbrăcatul nasturilor a fost cu multe înţepătură că tare greu intră acul în catifeaua asta. Gulerul l-aş fi vrut altfel, să fie ridicat, uşor buretat, dar nu am mai avut bucată de stofă aşa mare şi Dianei i-a plăcut foarte mult cum este. Catifeaua am croit-o mai mare, la marginea de sus am încreţit, iar jos am făcut câteva pense.      
        Căptuşeala nu am prins-o în partea de jos, să nu tragă, părţile fiind tivite individual. La subraţ şi în talie căptuşeala e prinsă de stofă cu nişte bucăţele de  panglică.
Detalii:
          La anul pot cumpăra liniştită stofă şi să-i mai fac unul turquoise.

7 comentarii:

  1. Foarte frumos ! Ca tot ce faci tu de altfel. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos Mihaela!... Cata rabdare ai!!... Ce mare si frumoasa este Diana!!...

    RăspundețiȘtergere
  3. E foarte reusit pardesiul, iar tu esti de admirat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Superb! Felicitari pt rabdare si talent, dar si mai multe felicitari pt frumusetea de fetica :)
    Te pup,
    Happy

    RăspundețiȘtergere
  5. Mulţumesc. Livia şi Happy!
    Pozele nu spun chiar tot, dar în realitate e mult mai frumos. Acu' mă laud singură. :)))
    Adevărul că am primit numai laude. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai o fata superba, pe care o imbraci foarte frumos. Ma uit cu dag la pozele ei.

    RăspundețiȘtergere