duminică, 14 iulie 2013

Tort cu ciocolată - 60 ani

Acest tort l-am făcut pentru tatăl meu care azi a împlinit 60 de ani. :)  La mulţi ani!
Lui îi plac foarte mult dulciurile, aşa că am ales să-i fac un tort cum ştiu că-i place, dulce şi însiropat.
Am copt în tava cu diametrul de 26cm, 4 blaturi subţiri din câte 2 ouă fiecare, am făcut o cremă de ciocolată  4 ouă, 300 g. zahăr (lui îi plac cremele dulci), 200 g. ciocolată cu lapte, 1 1/2 linguri cacao, 250 g. unt.
 Ouăle le-am ţinut 15 minute în apă fierbinte aşa cum scria odată o forumistă de pe Lucru de mână după care se mixează până-şi dulează volumul, se adaugă zahărul şi se mixează la viteza maximă până-şi triplează volumul şi  se pune la fiert pe aburi. Se amestecă până se îngroaşă. Se adaugă ciocolata ruptă bucăţi şi se mai fierbe până se omogenizează. Se lasă la răcit.
Untul ţinut la temperatura camerei se spumează, se adaugă cacaua şi se mai mixează puţin. Se adaugă crema fiartă şi răcită. Se dă crema la frigider pentru 10-15 minute şi se montează tortul.
Crema albă, este crema de la Krem a la krem
Siropul: Am topit 5 linguri zahăr, am adăugat ochiometric, aproximatv 500ml lapte şi am lăsat să fiarbă până s-a dizolvat tot zahărul.
Glazura este cea oglindă dar am făcut o porţie şi jumătate pentru că şi tortul e mai înalt.
Pentru decor am folosit ciocolată albă.
Mi-a spus că nu ştie cum, dar în sfârşit am reuşit să fac şi eu un tort dulce pentrul gustul lui. :laugh: Eeee, nu ştie el că am făcut-o intenţionat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu