marți, 26 aprilie 2011

Krem a la krem duo



De Anul Nou am facut Krem a la krem dupa o reteta de pe blogul Mihaelei si acum am facut tot de pe blogul ei Krem a la krem bicolor, dar eu îi spun duo ca-i mai simplu si am adus modificari minime.

Blat:
6 oua
6 linguri de zahar
1 plic Creme Ole de ciocolata

Crema I
250 ml frisca lichida
150 ml lapte rece
1 plic Creme Ole de ciocolata

Crema II
250 ml frisca lichida
150 ml lapte rece
1 plic Creme Ole de vanilie
Glazura:
200 g ciocolata (amaruie si cu lapte)
125 ml frisca lichida


Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Galbenusurile se adauga unul cate unul si se mixeaza la viteza mica. Se adauga praful de creme Ole de ciocolata mixandu-se la viteza mica pana se omogenizeze. Se toarna compozitia intr-o tava 20/30 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.

Crema:
Se pun intr-un bol frisca, laptele si praful de vanilie. Se mixeaza aproximativ 1 minut. Crema trebuie sa se intareasca destul de bine.

Glazura:
Se pune ciocolata rupta bucatele si frisca lichida, intr-o cratita pe aburi si se amesteca pana se omogenizeaza.

Am pus peste blat crema de ciocolata, am ras ciocolata cu lapte aproximativ 50gr si am lasat-o la frigider pana am facut crema de vanilie. Am pus crema de vanilie si am pus prajitura in frigider pana am facut glazura...
E foarte gustoasa si rapida.
Multumim, Miha!







2 comentarii:

  1. Hristos a inviat!
    Tare ne mai place si noua prajiturica asta. ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Adevarat a Înviat!
    De cand am descoperit-o pe blogul tau am facut-o de cateva ori, dar abia acum am reusit sa fac si poze :)))
    Inainte, ai mei erau cu Amandina, dar acum cer mai des Krem a la krem, iar asta cu doua creme este si mai buna...clar vor dori doar duo :)

    RăspundețiȘtergere