duminică, 18 august 2013

Tartă cu cremă de mascarpone şi nectarine

          Iniţial am vrut să fac tartă cu piersici, dar erau cam necoapte şi am ales s-o fac cu nectarine.
          Blatul de tartă este exact ca la tarta cu caise.
          Reţeta cremei am luat-o de pe net, cred că de la Miha de pe blog, dar nu-s sigură. O am salvată demult, dar la modul de preparare am făcut puţin diferit, cum fac eu de obicei .

          Ingrediente: 100 g ciocolată albă, 200 ml frişcă lichidă, 5 g gelatină ( o linguriţă), 50 g zahar pudră,   250 g mascarpone
          Gelatina se pune la hidratat în trei linguri de apă. Ciocolata se rupe bucăţele, se amestecă cu  frişca lichidă şi se pune pe aburi, amestecând din când în când. Când ajunge la punctul de fierbere se dă deoparte, şi se adaugă gelatina amestecând până aceasta se dizolvă complet. Se dă crema la rece până începe să se închege. După ce s-a răcit puţin am pus vasul în frigider pentru 30-45 minute. Se scoate de la frigider, se mixează bine până devine spumoasă, se adaugă zahărul şi se mai mixează câteva minute. Se adaugă crema mascarpone şi se mixează până la omogenizare.

Blatul l-am însiropar cu suc de piersici că tot aveam în frigider, dar se poate face sirop din 250ml apă, 2-3 linguri pline zahăr şi esenţă de vanilie.

Crema am pus-o peste blatul însiropat şi am dat pentru 30 de minute la frigider. Se scoate de la frigider, se aşează fructele tăiate (eu am folosit 3 nectarine şi jumătate) şi deasupra se toarnă Tort gelee preparat aşa cum scrie pe plic, dar se lasă puţin să se răcească pentru că de-i fierbinte dizolvă puţin crema, nu-i ca şi cu budinca.
Eu am turnat fierbinte şi când am văzut că înmoaie crema m-am oprit şi am lăsat să se răcorească, dar nu prea mult pentru că se încheagă destul de rapid.
Poftă bună!

4 comentarii:

  1. Asa cum ne-ai obisnuit numai bunatati. Mi-am permis sa copii una din retetele tale la mine pe blog (cea de la ultimul tortul diplomat).
    Oricum stiu ca la tine gasesc mereu tot ce am nevoie si pentru asta iti multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Te rog pune-ti acel gadget pe blog care permite cititorilor sa se aboneze la postari. Dar seteaza-l sa trimita numai o parte din postare, inceputul, pt ca altfel nu mai trebuie omul sa se deplaseze pe blogul tau. Pentru asta te duci in setari acolo unde dai de Feed de blog si alege in 3 locuri 'pe scurt'.
    M-am indragostit de torturile tale. Esti cel putin la fel de buna ca unii vestiti profesionisti de aici. Esti maiastra si artista. Carmen

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc!
      Pentru moment nu ştiu exact de ce gadget vorbeşti. Îl prefer aşa cum este, pe lung şi plictisitor :)
      M-am uitat acum la setări, dar nu ştiu dacă am făcut bine. Am ales "pe scurt".
      Despre torturi...sper ca în viitorul apropiat să-mi iau şi eu nişte ustensile, decupatoare şi ce-o mai fi. Nu-s perfecte torturle mele, sunt tortărese care fac minunăţii de rămâi ca la dentist, dar ale mele sunt făcute doar cu două mâini, şi ce găseşti prin casa unui om (scobitori, cuter, pensule etc:)

      Ștergere