sâmbătă, 27 februarie 2010

Amandine

Ingrediente
Blat: 6 oua, 2oog zahar, 30 ml apa, 40ml ulei, 20 g cacao, 8lg faina.
Albusurile  si apa se bat spuma. Se adauga zaharul (ca la blatul de tort, cate o lingura mixandu-se continuu la viteza mare). Galbenusurile se mixeaza putin cu uleiul ,se pun peste albusuri  si se amesteca. Se adauga faina amestecata cu cacaua amestecandu-se  usor cu lingura de lemn  de jos in sus. Se coace 30-35 de min la foc mic in cuptorul preincalzit(se  incerca cu scobitoarea daca e gata).
Crema: 3 oua intregi, 150 g zahar, 2 lg cacao, 1 pachet de unt (250g) sau Rama.
Ouale se amesteca cu zaharul, se fierbe pe aburi amestecand pana se ingroasa (ca o ciulama). Se adauga o lg de cacao amestecand putin pana se omogenizeaza. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Untul/margarina la temperatura camerei ,se mixeaza pana se alifiaza bine,se pune cealalta lg de cacao si pe urma crema care s-a racit intre timp.
Sirop: 400 ml apa, 200 gr zahar, esenta de rom sau 100 ml rom.
Blatul se taie in doua, se insiropeaza bine, se pune crema si deasupra se pune glazura.
Glazura: 100 g ciocolata cu lapte, 100 g ciocolata amaruie, 125 ml frisca lichida se dizolva pe baia de aburi dupa care se toarna peste prajitura.. 

Azi am facut amandine, dupa reteta  Lissei, doar ca in sirop nu am pus cappuccino, ci esenta de rom.
Sunt delicioase.
Multumesc pentru reteta, Lissa!


3 comentarii: