Ingrediente
Blat: 6 oua, 2oog zahar, 30 ml apa, 40ml ulei, 20 g cacao, 8lg faina.
Albusurile si apa se bat spuma. Se adauga zaharul (ca la blatul de
tort, cate o lingura mixandu-se continuu la viteza mare). Galbenusurile se mixeaza putin cu uleiul ,se pun peste albusuri si se
amesteca. Se adauga faina amestecata cu cacaua amestecandu-se usor cu
lingura de lemn de jos in sus. Se coace 30-35 de min la foc mic in cuptorul preincalzit(se incerca cu
scobitoarea daca e gata).
Crema: 3 oua intregi, 150 g zahar, 2 lg cacao, 1 pachet de unt (250g) sau Rama.
Ouale se amesteca cu zaharul, se fierbe pe aburi amestecand pana se
ingroasa (ca o ciulama). Se adauga o lg de cacao amestecand putin pana se
omogenizeaza. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Untul/margarina la
temperatura camerei ,se mixeaza pana se alifiaza bine,se pune cealalta lg
de cacao si pe urma crema care s-a racit intre timp.
Sirop: 400 ml apa, 200 gr zahar, esenta de rom sau 100 ml rom.
Blatul se taie in doua, se insiropeaza bine, se pune crema si deasupra se pune glazura.
Glazura: 100 g ciocolata cu lapte, 100 g ciocolata amaruie, 125 ml frisca lichida se dizolva pe baia de aburi dupa care se toarna peste prajitura..
Sunt delicioase.
Multumesc pentru reteta, Lissa!
Miha... foarte bine arata... Felicitari.. cred ca am sa incerc si eu aceasta reteta...
RăspundețiȘtergereArata tare bine amandinele,felicitari!
RăspundețiȘtergereMultumesc!
RăspundețiȘtergere