Prajitura aceasta chiar n-are un nume, deoarece blatul l-am facut asa la ochiometru, dupa cum mi-a trecut prin cap, doar crema e luata de pe internet si cu sfaturi de la fetele vesele de pe retete in imagini
I-as putea spune "Creola" :)
Blat: 8 oua, 250 gr zahar, 50 ml ulei, 8 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, 1 lingura si 1/2 cacao, 50 ml lapte.
Albusurile le-am batut spuma, apoi am adaugat zaharul asa cate putin, mixand continuu. Galbenusurile le-am mixat putin cu uleiul, vreo 40ml lapte si cacao si le-am turnat peste albusuri. Praful de copt l-am stins cu restul de lapte incalzit si l-am pus peste, iar faina am adaugat-o amestecand ca la tort(de jos in sus).
Compozitia am turnat-o intr-o tava tapetata cu hartie si am copt blatul cam o jumatate de ora.
Crema: 1 ciocolata amaruie(100gr), 2 ciocolate cu lapte(200gr), 300 ml frisca lichida.
Le-am amestecat si le-am pus pe aburi pana s-au omogenizat, apoi am scos craticioara in balcon ca-i mai rece ca-n frigider.
Dupa ce s-a racit bine am mixat si am adaugat 125ml frisca batuta, devenind o crema spumoasa.
In crema am pus si stafide care au stat la balaceala vreo juma' de ora, in apa, rom si zahar.
Blatul l-am taiat in trei.
L-am insiropat cu un sirop facut din:rom, zahar si apa si am pus crema.
De data aceasta glazura nu-i prea frumoasa ca am uitat ca-mi trebuie frisca si pt ea, asa ca am facut cam putina.:(
Glazura: 100 gr ciocolata si 75 ml frisca, pe aburi.
Cu nume sau fara, arata foarte bine prajiturica.
RăspundețiȘtergereYummy, ce buna trebuie sa fie!!
RăspundețiȘtergereMmmmmm, foarte bun. Sper sa o fac si eu curand.
RăspundețiȘtergere