miercuri, 26 decembrie 2012

Snikers

Aceasta prajitura am mai facut-o in urma cu vreo 2-3 ani, dar dupa o alta reteta si nu m-a incantat pentru ca era cu o crema facuta cu budinca de vanilie in locul ciocolatei albe si era molicica), dar anul acesta am dat o cautare si am gasit reteta aceasta aici.
Blat
Ingrediente: 7 albusuri, 7 linguri de zahar, 200 g nuca macinata, 4 linguri faina. Eu nu am pus praf de copt ca-n ultima vreme nu-l prea folosesc la prajituri decat daca-i necesar.
Albusurile se spumeaza, se adauga zaharul pe rand si nuca amestecata cu faina. Compozitia se toarna intr-o tava potrivita, tapetata cu hartie de copt si se coace, in cuptorul preincalzit, la foc mic timp de 20-30 minute (depinde de aragaz). Se incearca cu o scobitoare.
Am uitat sa fotografiez blatul copt :(
Glazura 1
200 g ciocolata alba, 2 linguri de ulei.
Aici am "buctat" un pic cand am topit ciocolata pe aburi ca era sa dea in fierbere si am mai dres-o cu putina ciocolata sau o fi fost de la ulei ca atunci cand l-am pus s-a strans, parca se branzea. Graba strica treaba.:(
Ciocolata se topieste pe aburi cu 2 linguri de ulei si se toarna peste blat dupa care se da la frigider sa se intareasca ciocolata. Data viitoare voi topi doar ciocolata fara ulei.

Crema
12 linguri de zahar, 7 galbenusuri, 200 g unt, 200 grame alune (eu am pus 170 pentru ca atat avea punga de alune nesarate Mogyi).
Topim 10 linguri de zahar fara sa-l ardem, adaugam untul taiat cubulete si lasam sa fiarba pana se leaga bine. Amestecam galbenusurile cu celelalte doua linguri de zahar si adaugam  in crema caramel precum si alunele si mai   lasam sa fiarba  2-3 minute. O lasam sa se raceasca bine pentru ca altfel riscam sa se topeasca ciocolata alba. Eu am scos crema-n balcon fiind mai rece ca-n frigider. Dupa ce s-a racit bine o intindem peste prajitura.
Glazura 2
Aici am schimbat glazura fata de ce am gasit.
200 g ciocolata cu lapte, 50 g unt
Topim pe aburi ciocolata  si untul si turnam peste crema.
Eu am dat putin la rece si am mai topit 50 g ciocolata amaruie si am facut cateva urme peste glazura.
Data viitoare voi face glazura care ne place mult, cea cu frisca lichida si ciocolata.

4 comentarii:

  1. Ce bine arata, eu o am in plan de Revelion, nu stiu de ce n-am facut-o pana acum, trebuie sa fie excelenta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Extraordinare prajiturile. Si eu urmaresc cand am timp blogul Laurei. Multumesc pentru retete am sa le incerc si eu. Mereu fac ceva dupa ce am vazut la tine. Dai din suflet. Va imbratisez virtual pe tine si fetita ta,( si restul familiei). Cu drag va urez un an bun, plin de santate si iubire!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Izi!
      Sa le incerci ca nu-ti va parea rau.
      An Nou fericit si voua!

      Ștergere