vineri, 21 decembrie 2012

Paine de casa fara framantare

La inceputul saptamanii am gasit pe  blogul Liviei o reteta de paine de casa fara framantare si a doua zi am facut si eu una. Este usor si rapid de facut.
Ingrediente
500 g faina + 2 linguri
20 g drojdie
400 ml apă
1 1/2 lingurite sare
50 ml lapte
1 lingurita zahar
putin ulei
Mod de preparare
Intr-un vas se pun cele 2 linguri faina, drojdia, zaharul si laptele caldut. Se amesteca cu o lingura si se lasa vreo 10 minute sa se imprieteneasca ingredientele. Se adauga faina, sarea, apa calduta si se amesteca cu lingura de lemn (cum a facut Livia) sau se mixeaza 2-3 minute (cum am procedat eu). Se lasa la dospit vreo ora. Intre timp se incalzeste cuptorul, se incalzeste putin si tava in care se va coace, se unge cu putin ulei si se toarna aluatul dupa care se da la cuptor. Se coace vreo 50 de minute la foc mic (la mine atat a durat).
Pana sa-mi amintesc eu sa fac o poza si  painicii,  a ramas doar o jumatate :))

5 comentarii:

  1. Ma bucur ca ai facut-o, ti-a iesit tare frumoasa. Noua ne place si se face repede! Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si noua ne-a placut si pe deasupra e rapida.
      An Nou fericit!

      Ștergere
  2. Frumos arata painica, parca e un cozonac :)
    Sarbatori Fericite cu multa bucurie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! E facuta-n tava de cozonac:)))
      An Nou fericit!

      Ștergere
  3. Mereu m-am gandit sa fac aluatul de paine cat mai moale. arata bine tare.

    RăspundețiȘtergere