Blat
3 oua
3 linguri apa
6 linguri zahar
5 linguri faina
1 lingura cacao
Albusurile si apa se mixeaza bine pana spuma este tare si se adauga pe rand cate o lingura de zahar.
Galbenusurile se adauga pe rand,peste albusuri. Se pune faina amestecata cu cacao, in ploaie, amestecand usor de jos in sus cu lingura de lemn. Am copt-o in tava tapetata cu hartie de copt,la foc mic.
Galbenusurile se adauga pe rand,peste albusuri. Se pune faina amestecata cu cacao, in ploaie, amestecand usor de jos in sus cu lingura de lemn. Am copt-o in tava tapetata cu hartie de copt,la foc mic.
Crema
300ml lapte
300ml lapte
80g Rama
80g zahar
80g zahar
3 linguri gris
100g nuca de cocos
1 esenta de vanilie
Laptele si untul se pun intr-o cratita pe foc.
Laptele si untul se pun intr-o cratita pe foc.
Cand untul s-a topit se adauga grisul si se fierbe pana se ingroasa.
Se adauga zaharul, cocosul si esenta si se mai tine pe foc 1 min.
Am facut si eu siropul lui Mimi. 200ml apa si 100g zahar,pe care l-am fiert cateva minute.In sirop am adaugat esenta de vanilie si am insiropat blatul cu el."
Crema calda se intinde peste blatul racit si insiropat.
Crema calda se intinde peste blatul racit si insiropat.
Glazura
100gr ciocolata cu lapte si 50 gr ciocolata amaruie
75ml frisca lichida
Se pune frisca la incalzit intr-un vas pe aburi dupa care se adauga ciocolata rupta bucatele. Se lasa pana se topeste ciocolata, nu sa fiarba.
Se toarna peste prajitura si se pune la raciare.
Eu am pus si cateva bombonele colorate.
Un dulce estupendo. Lo haré el próximo fin de semana.
RăspundețiȘtergereUn saludo.
Ma bucur ca va placut!Si noua ne-a placut tare mult!
RăspundețiȘtergereGracias, Chelo!
RăspundețiȘtergereMimi, sar'na! E si rapida si foarte buna...si ieftina :))))