La scoala am avut un proiect cu retete de post. M-am gandit sa incerc o negresa de post(reteta gasita pe net, dar schimbata pe ici, pe colo) si vineri am dus o farfurie la scoala...
concluzia colegelor: foarte buna;
concluzia serifului: de erau si vreo 3 oua era si mai buna
Ingrediente
* 1 cana apa
* un varf de cutit sare
* 1 praf de copt
* 4 linguri dulceata de caise
* 1/2 cana ulei
* 2 cani faina
* 2 linguri cacao,
* 1 cana de zahar
* 1 esenta de rom
Ingrediente
* 1 cana apa
* un varf de cutit sare
* 1 praf de copt
* 4 linguri dulceata de caise
* 1/2 cana ulei
* 2 cani faina
* 2 linguri cacao,
* 1 cana de zahar
* 1 esenta de rom
Mod de preparare
Intr-un castron destul de mare se pune apa, sarea, uleiul, zaharul, cacaua, praful de copt, esenta de rom, gemul si faina si se amesteca foarte bine (cu o lingura sau cu mixer-ul), dupa care se pune compozitia obtinuta in tava in care am pus hartie de copt. Se coace 30-35 de minute si se lasa sa se racoreasca inainte sa se puna glazura.
Intr-un castron destul de mare se pune apa, sarea, uleiul, zaharul, cacaua, praful de copt, esenta de rom, gemul si faina si se amesteca foarte bine (cu o lingura sau cu mixer-ul), dupa care se pune compozitia obtinuta in tava in care am pus hartie de copt. Se coace 30-35 de minute si se lasa sa se racoreasca inainte sa se puna glazura.
Glazura nu-i cea de pe net, e reteta de la socrela.
Ingrediente
* 6 lg zahar pudra
* 2 lg cacao
* 2 lg ulei
*2 si 1/2 lg apa clocotita
Zaharul se amesteca cu cacaua
Ingrediente
* 6 lg zahar pudra
* 2 lg cacao
* 2 lg ulei
*2 si 1/2 lg apa clocotita
Zaharul se amesteca cu cacaua
se adauga uleiul si se mai amesteca
se pune apa clocotita, se amesteca bine si se toarna peste prajitura. Se intinde cu un cutit.
Foarte bine arata... vreau si eu ca tin post!
RăspundețiȘtergere