Indrediente:1kg faina, 4 cartofi potriviti, sare, un cub de drojdie(50g), apa(la ochiometru, o cana) si o jumatate de lingurita de zahar.
Cartofii i-am copt la MW ca a mers mai rapid.Am dizolvat drojdia in putina apa calduta si am adaugat zaharul, turnand in mijloc.
Am lasat sa stea 10 minute, sa se "imprieteneasca" si tare s-au ai imprietenit.
Pana una, alta, am zdrobit cartofii cu o furculita, i-am pus in castron, am adaugar sare si am inceput sa amestec adaugand apa calduta. Am rasturnat aluatul pe masa si am framantat un sfert de ora dupa care l-am lasat sa dospeasca vreo 40 de minute.
L-am pus in tava, l-am mai lasat sa se odihneasca un pic, timp in care i-am facut si Dianei o painica rotunda din acelasi aluat.
bravo imi place foarte mult cum ti-a iesit
RăspundețiȘtergereiau si reteta sa fac paine pentru familia mea
Multumesc!
RăspundețiȘtergereSa ai spor!