4 albusuri, 300gr zahar pudra, zeama de la o jumatate de lamaie.
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma si se adauga cate o lg de zahar pudra mixandu-se continuu, se adauga zeama de la o jumatate de lamaie sau chiar o lamaie si se mixeaza pana sta bat.
Eu am impartit compozitia in trei si am facut culori diferite.
Cuptorul se incalzeste bine(eu facusem friptura inainte), punem hartie de copt in tava si se pun bezelele cu spritul. Cel bun il aveam dat lui fratelo(a uitat sa-l aduca inapoi :P ) si m-am chinuit cu o vechitura.
Le-am tinut cam o ora in cuptorul cu usa putin deschisa.
1 lingurita praf de copt
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devine o crema, se adauga 20ml apa si se mai mixeaza putin. Albusurile si cealalta parte de apa se bat spuma. Se adauga faina amestecata su praful de copt si se amesteca usor de jos in sus ca la tort.
Compozitia se imparte in 5 farfuri (1 polonic si jumatate/farfurie).
Se coc 5 foi in tava in care am pus hartie de copt.
Intre timp se caramelizeaza trei linguri pline de zahar si se adauga aproximativ 100 grame alune nesarate sau nuci(eu am folosit alune).
Dupa ce s-au racit se zdrobesc cu un sucitor.
Crema
3 oua
3 linguri apa
10 linguri zahar
2 linguri cacao
1 pachet de margarina(am folosit Rama)
Ouale, apa si zaharul se mixeaza foarte putin si se fierb pana se ingroasa dupa care se lasa la racit.
Margarina se mixeaza, se adauga cele doua linguri de cacao si apoi crema fiarta.
Se imparte crema (ochiometric :) ) in patru, se intinde peste prima foaie, se presara alune caramelizate, se pune foaia urmatoase si tot asa pana la ultima foaie.
Eu am taiat marginile, am "tencuit" cu crema si am turnat glazura, iar pe margine am pus alune caramelizate.
Glazura
1 praf de frisca
75 ml lapte mai gras
200 gr ciocolata cu lapte
Praful de frisca l-am amestecat cu laptele intr-o craticioara pusa pe bain marin. Dupa ce s-a omogenizat am adaugat ciocolata rupta bucatele si am lasat pe aburi pana s-a topit toata ciocolata si am turnat peste prajitura.