tag:blogger.com,1999:blog-17620406223900432882024-02-22T22:05:41.599+02:00...de la croitorie la bucătărieMihaelaThttp://www.blogger.com/profile/04667557428339544066noreply@blogger.comBlogger340125tag:blogger.com,1999:blog-1762040622390043288.post-64303218176940688082023-04-07T21:58:00.003+03:002023-04-07T21:59:52.638+03:00Covrigi poloneziCând a mea copilă era mică, îi plăceau tare mult covrigii polonezi cu nucă de cocos. Când am făcut covrigii bavarezi, mi-a amintit de cei polonezi.🥰 Am studiat câteva rețete și m-am oprit la cea de la Savori urbane. Singura modificare este la siropul de zahar, nu mi-a ajuns o porție, ci am făcut de doua ori ca sa-i pot însiropa bine sa se lipească nuca de cocos.Aluatul l-am făcutMihaelaThttp://www.blogger.com/profile/04667557428339544066noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1762040622390043288.post-60953307504328884112023-03-18T23:23:00.006+02:002023-06-10T17:00:00.050+03:00Covrigi bavareziAzi am hotărât ca facem covrigi. 😁Sa fiu sincera, am vrut covrigi ca la simigerie, DAR au ieșit bavarezi.🤣 Am tot cautat rețeta de "covrigi opriți" si peste tot erau opăriți într-o soluție alcalina, apa+bicarbonat de sodiu, asa ca au ieșit bavarezi. Data viitoare voi înlocui bicarbonatul de sodiu cu sare de bucatarie ca se simte bicarbonatul. În timp ce se coceau, am găsit o rețeta în care MihaelaThttp://www.blogger.com/profile/04667557428339544066noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1762040622390043288.post-38852982826812477392023-03-16T23:56:00.004+02:002023-03-17T00:06:36.873+02:00Orez cu legumeÎmi place mult acest fel pentru ca e gustos, dar și rapid de preparat.🙃Nu am cantități exact cântărite, ci folosesc ochiometrul.😁Ingrediente: orez în trei culori, cât incape intr-o ceașcă de cafea. * legume mexicane Bonduelle, jumătate de pungă* ulei de măsline, un cățel de usturoi, un fir de ceapa verde, sare, piper, chimen măcinat, turmeric, o linguriță de semințe de susan și una de in, MihaelaThttp://www.blogger.com/profile/04667557428339544066noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1762040622390043288.post-50473938704064918462023-03-12T18:18:00.005+02:002023-03-12T21:33:26.800+02:00Primul tort cu amprenta DianeiSunt atât de încântată de tortul ei, încât nu pot să nu scriu pe blog. 💖A ales să facă un tort de morcovi. A căutat rețete, dar mi-a cerut și mie părerea, așa că am arunc și eu o privire peste ele. M-am oprit la reteta Laurei Laurențiu pentru că am încredere în rețetele dumneaei, mereu a iesit tot ce am încercat. Dar să revin la tortul Dianei. 😍A hotărât să facă unul mic, jumătate din MihaelaThttp://www.blogger.com/profile/04667557428339544066noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-1762040622390043288.post-40018235122273992952023-03-11T13:56:00.011+02:002023-03-11T20:07:23.143+02:00Batoane cu lapte și macDe mult timp îmi spune Diana ca ar mânca batoane cum se
găseau pe vremuri la un chioșc de lângă școală și pe care le mâncam cu
smântână.Recunosc ca nu-mi place să frământ, iar un robot mare nici
nu am pe unde sa-l pun la cate nebunii am, dar pofta copilului trebuie
satisfăcută. Am cautat rețete și
m-am oprit la acestă rețetă. Mi-a plăcut cea de la savoriurbane, dar mi-am zis
ca la acel MihaelaThttp://www.blogger.com/profile/04667557428339544066noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1762040622390043288.post-19886738743820847862022-05-29T18:07:00.002+03:002023-01-29T11:30:32.457+02:00Coznac fără frământare Nu-mi place să frământ şi atunci aleg variantele cele mai simple pentru aluatul care necesită dospire.Am încercat vreo 2-3 reţete de cozonac nefrământat, pe care le-am tot adaptat.Ingrediente: 1kg făină 000 (de data asta a fost făina de la Lidl); 5 gălbenuşuri +1 pentru uns, 450ml lapte; 1 iaurt grecesc mic; 200 g zahăr; 50g unt gras 82%; 2 plicuri drojdie uscată (14g total) sau MihaelaThttp://www.blogger.com/profile/04667557428339544066noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1762040622390043288.post-1859557127509793562022-02-27T21:39:00.004+02:002022-02-27T21:39:53.588+02:00Tort "Explozie de arome"Mereu eram "certată" că fac torturi pentru alţii, dar mie nu-mi fac, astfel că de vreo 3-4 ani îmi fac timp şi-mi fac câte un tort/tortuleţ. Anul acesta am ales să-mi fac unul mic, mititel. De ce explozie de arome? Păi, am combinat cam ce-mi satisface papilele gustative, :))) afinele, caramelele, ciocolata...Blaturile: Am copt într-o tavă cu diametrul de 18-20 cm două blaturi de cacao, MihaelaThttp://www.blogger.com/profile/04667557428339544066noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-1762040622390043288.post-58641189282154643862021-08-02T10:48:00.002+03:002021-08-02T10:58:34.886+03:00Retezatul Mic - Vf. Piule 2081mMihaelaThttp://www.blogger.com/profile/04667557428339544066noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-1762040622390043288.post-8252645600042073552020-04-03T23:10:00.002+03:002022-04-25T22:11:55.526+03:00Pâine nefrământată
Am încercat mai multe reţete de pâine, dar aceasta îmi place tare mult. E uşor de făcut şi nici nu frămânţi "până asudă grinda".
Am respectat întocmai cantităţile şi timpii de dospire, din reţeta de pe blogul "Savori urbane".
De data aceasta am pus făina în bol, sarea de mare(cântărită,exact 20 de grame), am amestecat făina cu sarea, apoi am pus zahărul, drojdia uscată, apa călduţă MihaelaThttp://www.blogger.com/profile/04667557428339544066noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1762040622390043288.post-61357780280007891492020-03-19T13:16:00.003+02:002020-03-19T16:06:46.433+02:00Mască de protecţie - tutorial
Mda.., toţi ştim să facem de toate. :)) Şi da, chiar ştiu să fac multe lucruri :)))), dovadă acest blog cu vechime, dar cu puţin praf pe el.
De ce nu am prezentat până azi? Nu am vrut să creadă lumea din jurul meu "că-s razna". :))) Am prezentat doar într-un grup restrâns.
Săptămâna trecută am tot căutat măşti, dar nu am găsit în orăşelul nostru. Joi seară ştiam că Mihai va merge la MihaelaThttp://www.blogger.com/profile/04667557428339544066noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-1762040622390043288.post-19146781150002251542019-10-13T18:05:00.003+03:002023-02-19T09:20:01.258+02:00Amandină (2)
Amandina este una dintre prăjiturile preferate ale Dianei. De-a lungul anilor am modificat pe ici, pe colo această reţetă, am schimbat crema, siropul, puţin blatul...Blat: 6 ouă, 6 lg cu vârf de zahăr (130-150g ar fi), 2 lg cacao neagră, 6 lg făină, 1/2 plic praf de copt, 1 vârf de cuţit sare, 50 ml ulei.Mod de preparare: Albuşurile şi praful de sare se spumează cu mixerul până MihaelaThttp://www.blogger.com/profile/04667557428339544066noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1762040622390043288.post-45706671873693651342019-03-16T16:39:00.000+02:002019-03-16T16:39:12.569+02:00Chec
Am tot încercat reţete de pe net şi nu m-au încântat maxim, aşa că am zis că fac cum mă taie capul şi cum cred că se potrivesc cantităţile.
Ingrediente: 6 ouă, 12 lg făină, 1 praf de copt, 10 lg zahăr, 2 iaurturi Zuzu 125g fiecare, 50 ml ulei, o mână de stafide, o cutiuţă de mixt de fructe confiate de la Lidl, un praf de sare.
Mod de preparare: Am mixat gălbenuşurile cu zahărul,MihaelaThttp://www.blogger.com/profile/04667557428339544066noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-1762040622390043288.post-6504523539566767752019-02-09T10:49:00.001+02:002019-11-10T13:17:12.580+02:00Prăjitură "Kinder bueno"
Deşi fac multe prăjituri, rar se întâmplă să spun de o prăjitură că este minunată. Ei, această prăjitură aş putea-o numi "Mai vreau!". Dianei i-a plăcut tare mult.
Am văzut-o pe pagina de Facebook a cumnatei mele şi "mi-a tras cu ochiul". Am căutat reţeta, am citit câteva reţete care erau aproape identice şi am spus: "prima citită, prima servită", dar cu mici modificări şi clar vor MihaelaThttp://www.blogger.com/profile/04667557428339544066noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-1762040622390043288.post-86472983681007869102018-12-24T19:55:00.000+02:002018-12-24T19:55:28.163+02:00Prăjitură cu mac (Picnic)
Această prăjitură e preferata Dianei şi o fac destul de des. A şi suferit modificări de la reţeta iniţială de Tosca, aşa cum o am culeasă de pe net, cu mulţi ani în urmă.
Blat: 8 albuşuri, 200 g zahăr, 50 g mac, 100 g nucă de cocos, 4 linguri făină, 1 linguriţă de praf de copt.
Iniţial erau 100g mac şi 50 g nucă de cocos, dar eu prefer mai puţin mac.
Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul MihaelaThttp://www.blogger.com/profile/04667557428339544066noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-1762040622390043288.post-42037345609521735172018-12-24T19:18:00.003+02:002018-12-24T19:18:58.374+02:00Snickers
Nu am mai făcut această prăjitură de mai bine de 10 ani, pe considerent că e prea dulce. Dar, am mai evoluat în acest domeniu şi până la urmă eu mă joc cu ingredientele, aşa că pot s-o fac dulce cât trebuie sau cât vreau eu.
Blat: 6 albuşuri, 9 linguri de zahăr, 200 g nucă, 1 linguriţă praf de copt, 3 linguri de făină.
Începem această prăjitură cu nuca, pe care o prăjim şi o măcinăm.
FăinaMihaelaThttp://www.blogger.com/profile/04667557428339544066noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1762040622390043288.post-39710797575958722572018-12-24T17:38:00.000+02:002018-12-24T17:38:04.891+02:00Albiniţa - prăjitura copilăriei
Mulţi ani am evitat să fac prăjituri cu foi, de groaza întinsului pe dosul tăvii. De Paşti m-am înarmat cu răbdare şi curaj :) şi am făcut prima oară Albiniţa, iar acum am zis s-o fac din nou şi s-o bliţuiesc.
Reţeta am luat-o de pe blogul Laurei Laurenţiu şi am folosit dulceaşă de coacăze care e pe gustul meu în această prăjitură.
Bineînţeles că am uitat să înţep foaia înainte de MihaelaThttp://www.blogger.com/profile/04667557428339544066noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1762040622390043288.post-26660061070597563762018-12-24T17:16:00.000+02:002018-12-24T17:16:28.200+02:00Piersici (2)
Ştiam că am mai postat reţeta pe blog şi astfel am descoperit că n-am mai făcut piersici de 4 ani.
Reţeta este aceeaşi, ca AICI doar crema e puţin diferită. Se irmează paşii reţetei, dar am folosit la cremă 200 g ciocolată amăruie Schogetten, doar esenţă de rom, nu şi vanilie şi la final am adăugar doi pumni de nucă măcinată.
Au ieşit aproximativ 140 de coji şi am rămas cu 64 MihaelaThttp://www.blogger.com/profile/04667557428339544066noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1762040622390043288.post-46887845643053442602018-11-30T20:24:00.000+02:002018-11-30T20:24:02.095+02:00Harry Potter cake
Diana mea a împlinit 14 ani.
Din vacanţa de vară îi place Harry Potter, aşa că a fost simplu să ştiu cum să-i fac tortul. Ştiu că i-au plăcut Viperinii şi i-am făcut un volum special,"Slytherin".
Ca un copil cuminte, a cerut doar un tort cu un H şi un P, iar eu am făcut ce a cerut. :)
Fericită
La mulţi ani, copil frumos şi bun!
MihaelaThttp://www.blogger.com/profile/04667557428339544066noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-1762040622390043288.post-39935070943981998752018-11-11T12:48:00.000+02:002019-10-13T17:24:34.503+03:00Tort cu cremă de mascarpone
Am tot fost întrebată de crema de mascarpone, aşa că m-am hotărât s-o scriu pe blog. Nu am luat-o de undeva, ci pur şi simplu, am pornit de la o cremă de ouă pe care a scris-o odată o doamnă pe lucrudemana.com
Blat: 5 ouă mari sau 6 mai mici, 5 linguri pline de făină, 2 linguri cu vârf de cacao neagră (cea mai bună e cea de la Dr. Oetker şi am testat multe tipuri găsite la noi în comerţ), MihaelaThttp://www.blogger.com/profile/04667557428339544066noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-1762040622390043288.post-79455987483986923652018-08-28T19:07:00.001+03:002018-08-28T19:07:18.670+03:00Pandişpan cu prune
Nu ştiu cum se face, dar zilele astea tot peste prăjituri cu prune am dat pe Facebook, aşa că azi, din lipsă de ocupaţie, am încropit rapid un pandişpan cu prune.
Ingrediente: 4 ouă, 6 lg zahăr, 8 lg făină, 1/2 linguriţă praf de copt, 1 iaurt simplu de 140g (eu am avut Zuzu), coaja de la o lămâie mică (bine spălată şi doar partea galbenă), 1 fiolă esenşă de vanilie de la Dr. Oetker, un vârf deMihaelaThttp://www.blogger.com/profile/04667557428339544066noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-1762040622390043288.post-38344674025055166592018-07-03T22:53:00.003+03:002022-05-29T20:25:25.903+03:00Singer Supera 5523
De ziua mea am, mi-am ales singură cadoul, soţul fiind doar cu partea financiară.
Cum vechea mea maşină de cusut, un Singer Mademoiselle care a fost tot cadou de la soţul meu, de Moş Nicole în 2007 sau 2008, am stricat-o, a reparat-o Petru, dar nu mai mergea ca înainte şi aveam nevoie de una nouă. Ultima oară a dat semne că nu mai duce, sărea paşi, mai încâlcea aţa la zig-zag şi&MihaelaThttp://www.blogger.com/profile/04667557428339544066noreply@blogger.com7tag:blogger.com,1999:blog-1762040622390043288.post-85238961769579149242017-11-04T19:48:00.003+02:002017-11-04T19:48:59.104+02:00Role şi muzică - La mulţi ani, Gabi!
Nu am reuşit s-o fac pe Luna din SoyLuna, dar m-am străduit şi sper să fi fost mulţumită Gabriela.
Interior: blaturi cacao neagră însiropate, cremă de mascarpone şi la mijloc pişcoturi înmuiate în cafea să semene cu Tiramisu, unul dintre deserturile preferate ale Gabrielei. (4.400kg)
MihaelaThttp://www.blogger.com/profile/04667557428339544066noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-1762040622390043288.post-59689909987159230102017-08-24T11:47:00.001+03:002017-08-24T11:47:13.137+03:00Oameni de zăpadă să ne răcorim
Un tort de vară :DLa mulţi ani, Ana-Maria!Interior: blat cacao însiropat cu suc de piersici din compot, cremă de mascarpone şi la mijloc piersici tot din compot.
MihaelaThttp://www.blogger.com/profile/04667557428339544066noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1762040622390043288.post-48691991746023302122017-08-24T11:43:00.002+03:002017-08-24T11:43:46.545+03:00Jägermeister&Unicum
Multă, multă ciocolată la 60 de grade ;) 3,400kg
MihaelaThttp://www.blogger.com/profile/04667557428339544066noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-1762040622390043288.post-44026280951711252642016-12-05T17:23:00.001+02:002016-12-05T17:23:27.178+02:00Roşu, roşu, foarte roşu - La mulţi ani, Ana!
La mulţi ani, Ana!
Acest tort l-am făcut cu drag pentru prietena mea căreia-i place roşu, iar în interior am combinat ce-i place: blat cacao cu aromă de scorţişoară, mousse de ciocolată amăruie şi ciocolată cu lapte, blat pufos cu nucă mărunţită mai mic decât celelalte, mousse de portocale şi blat cacao. Blaturile au fost bine însiropate.
Am şi o secţiune nu prea reuşită.
MihaelaThttp://www.blogger.com/profile/04667557428339544066noreply@blogger.com0