luni, 27 februarie 2012

Krem a la krem


Aceasta reteta ne place tare mult si am preluat-o de la Miha care face fel de fel de dulciuri. Diana ar manca bucata dupa bucata. :))

Blat
Ingrediente: 6 oua, 6 linguri de zahar, 1 plic crema Ole de ciocolată de la Dr. Oetker.
Albusurile se bat spuma si se adauga pe rand cele 6 linguri de zahar mixandu-se continuu. Se adauga galbenusurile (eu nu le pun pe rand) si se mixeaza pentru a se amesteca. Se adauga praful de crema de ciocolata mixandu-se la viteza mai mica pana se omogenizeaza compozita. Se toarna intr-o tava 20/30 tapetata cu hartie de copt. Se coace aproximativ 30 minute la foc mic.
Miha explica ca blatul este copt cand il apesi usor cu degetele si revine la forma initiala.

Crema
La crema am modificat putin cantitatea de lapte pentru ca mi se parea un pic cam tare crema.
Ingrediente:  300 ml frisca lichida, 150ml lapte, un plic crema Ole de vanilie.
Se pun intr-un bol si se mixeaza 1-2 minute.
Crema se intinde peste blatul racit.





Glazura
Am folosit si glazura Mihaelei cu alte ocazii, dar si cea pe care o folosesc de regula, iar pentru prajitura aceasta am schimbat un pic cantitatile celei pe care o folosesc de obicei.
Ingrediente: o  ciocolata cu lapte, jumatate de ciocolata amaruie si 75ml frisca lichida. Se omogenizeaza pe aburi, fara a se fierbe si se lasa la racit dupa care se toarna peste prajitura.

In poza cantitatea este pentru doua prajituri.


2 comentarii:

  1. Acum sa vad care-i prima....crem a la crem sau cea cu gust de portocale. Am sa intreb publicul....pupici.

    RăspundețiȘtergere
  2. O prajitura tare tare buna. cand am descoperit-o prima data o faceam in fiecare saptamana :))

    RăspundețiȘtergere