Blat:
6 ouă
6 linguri de zahăr
4 linguri de făină
2 linguri de cacao
1 lingurita de praf de copt
1 lingurita de praf de copt
Crema:
14 linguri de zahar
4 linguri de cacao
100 ml lapte
1 cub de Rama
2 gălbenuşuri
150 gr alune nesarate macinate
Glazura:
200 gr ciocolata
125 ml frisca lichida
Blatul
Albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga cate un galbenus amestecandu-se usor. Faina amestecata cu cacaua si praful de copt se adauga in ploaie.
In tava am pus hartie de copt si am presarar alune intregi, dar si macinate (aproximativ 50 gr) peste care am turnat compozitia blatului si l-am copt la foc potrivit.
Crema
Zaharul se amesteca cu cacaua si laptele si se fierbe pana se leaga. Se lasa la racit. Rama se freaca cu cele doua galbenusuri si se adauga treptat crema fiarta si alunele.
Se taie blatul in trei si se insiropeaza (eu l-am insiropat cu Pepsi). Se pune jumatate din crema, blat, iar crema si iar blat.
Glazura
Se pune ciocolata rupta bucatele si frisca lichida, intr-o cratita pe aburi si se amesteca pana se omogenizeaza. Se toarna peste prajitura.
crema fiartă
Bunnnn!!!! Vreau si eu! E pe placul sotului meu ca are crema.
RăspundețiȘtergere