duminică, 28 martie 2010

Ciuperci pe pat de orez


Ieri am avut un proiect pt scoala si am gatit de post. 
M-am inspirat dupa reteta  Violetei, "Ciuperci pe pat de mamaliga" si am facut-o cu orez.


Ingrediente
- 2 cutii ciuperci
- 300 gr orez
- 1 ceapa alba
- 1 ceapa rosie
- 1legatura  patrunjel
-  100 ml ulei
- sare,piper,vegeta, boia de ardei dulce

Mod de preparare
    
         Se prajesc ciupercile in 50 ml  ulei. Cand sunt gata se adauga  ceapa alba  si se mai lasa pe foc pana devine sticloasa. Se adauga sare,piper,vegeta, patrunjelul tocat marunt si se lasa deoparte. In acest timp se  fierbe orezul in apa cu vegeta. Cand este aproape fiert, se scurge de apa pastrandu-se o cana. Intr-o cratita se incinge 50 ml ulei, se caleste ceapa rosie, se adauga o lingurita de boia, orezul si apa. Se fierbe la foc domol pana scade apa. La final se adauga sare si piper dupa gust.
       Intr-o tava de cozonac se pune folie de aluminiu care se unge cu ulei. Se pune un strat de orez,  amestecul de ciuperci si un nou strat de orez. Se niveleaza  si se da  la cuptorul incins circa 30 minute. Cand e gata se lasa  putin sa se aseze, se rastoarna cu grija pe un platou, se indeparteaza folia de aluminiu si se orneaza cu ardei rosu.
Se taie felii si se serveste. 








4 comentarii:

  1. cred ca a fost tare buna la gust papica!

    RăspundețiȘtergere
  2. Yummy, yummy! Si ce bine arata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Suuuper ideea cu orezul,arata tare bine,cred ca a fost delicios!O sa incerc si eu,imi place combinatia de ciuperci cu orez

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc!
    Chiar a fost foarte bun, merita incercat :)

    RăspundețiȘtergere