luni, 18 ianuarie 2010

Supa de salata

Ingrediente:
- doua salate marisoare
-slanina si carnat(sunculita...)
-3 oua
-1 l lapte
- 1 l apa
- 3 catei de usturoi
-sare, otet, smantana
Mod de preparare:
Slanina se taie marunt, iar carnatul feliute.
Se incinge bine o cratita/oala, se adauga slanina si feliutele de carnat  prajindu-se putin, dar fara sa adaug ulei...lasa ele suficienta grasime.
 
Se adauda apa calda si laptele, lasand sa fiarba putin.


Intre timp, se rupe salata care a fost spalata bine. Nu se taie cu cutitul.



Se pune in oala si se lasa sa fiarba pana se inmoaie  putin frunza.
Cand salata este suficient de fiarta,  se bat ouale cu un praf de sare si se toarna usor in oala, amestecandu-se pentru a se forma "zdrente".
Se lasa sa fiarba putin, se adauga usturoiul pisat/dat pe razatoare/tocat marunt, se potriveste de sare si... Pofta buna!
Mie si Dianei ne place cu putin otet, iar sotului cu smantana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu