Ingrediente: 6 ouă, 6 linguri apă, 6 linguri ulei, 1 vârf de cuţit sare, 9 linguri zahăr+ 4 linguri pentru vişine, 9 linguri făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 fiolă esenţă de vanilie, 1 lingură cacao, 1/2 kg vişine
Mod de preparare: Spălăm vişinele, le curăţăm de sâmburi şi le amestecăm cu cele 4 linguri de zahăr. Le lasăm să stea aproximativ 1 oră şi jumătate amestecând din când în când.
Amestecăm făina cu praful de copt.
Pornim cuptorul pentru a se încălzi. Eu îl pun la început pe treapta 2 unde temperatua ajunge la 280 de grade şi reduc la treapta 1 (170-180 grade) înainte să introduc prăjitura în cuptor.
Scurgem vişinele de sirop.
Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Peste albuşuri punem cele 6 linguri de apă rece, praful de sare şi mixăm până se obţine o spumă tare. Adăugăm treptat zahărul mixând la viteză mare până spuma devine lucioasă şi tare.
Gălbenuşurile, uleiul, esenţa de vanilie şi o lingură de spumă de albuşuri le mixăm bine până creşte în volum. Turnăm compoziţia peste spuma de albuşui şi mixăm la viteză mică până se omogenizează.
Peste compoziţie cernem făina şi amestecă uşor, de jos în sus, pentru a se omogeniza. 80% din compoziţie o turnăm într-o tavă 20/30 cm tapetată cu hârtie de copt. În restul compoziţiei adaugăm cacaua amestecată cu 2 linguri de apă fierbinte sau lapte. Amestecăm şi distribuim peste compoziţia albă. Cu o lingură am trasat linii în diferite direcţii pentru a se amesteca cu compoziţia albă. Aşezăm vişinele peste blat şi introducem tava în cuptor pentru 25-30 de minute (în funcţie de cuptor) la 180 de grade. Se testează cu o scobitoare.
Mod de preparare: Spălăm vişinele, le curăţăm de sâmburi şi le amestecăm cu cele 4 linguri de zahăr. Le lasăm să stea aproximativ 1 oră şi jumătate amestecând din când în când.
Amestecăm făina cu praful de copt.
Pornim cuptorul pentru a se încălzi. Eu îl pun la început pe treapta 2 unde temperatua ajunge la 280 de grade şi reduc la treapta 1 (170-180 grade) înainte să introduc prăjitura în cuptor.
Scurgem vişinele de sirop.
Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Peste albuşuri punem cele 6 linguri de apă rece, praful de sare şi mixăm până se obţine o spumă tare. Adăugăm treptat zahărul mixând la viteză mare până spuma devine lucioasă şi tare.
Gălbenuşurile, uleiul, esenţa de vanilie şi o lingură de spumă de albuşuri le mixăm bine până creşte în volum. Turnăm compoziţia peste spuma de albuşui şi mixăm la viteză mică până se omogenizează.
Peste compoziţie cernem făina şi amestecă uşor, de jos în sus, pentru a se omogeniza. 80% din compoziţie o turnăm într-o tavă 20/30 cm tapetată cu hârtie de copt. În restul compoziţiei adaugăm cacaua amestecată cu 2 linguri de apă fierbinte sau lapte. Amestecăm şi distribuim peste compoziţia albă. Cu o lingură am trasat linii în diferite direcţii pentru a se amesteca cu compoziţia albă. Aşezăm vişinele peste blat şi introducem tava în cuptor pentru 25-30 de minute (în funcţie de cuptor) la 180 de grade. Se testează cu o scobitoare.
Pofta delicioasa ! Ma duc sa-mi cumpar visinee !! O prajitura de vara pentru o zi ploioasa
RăspundețiȘtergereMulţumesc!
ȘtergereCe bine arata! Ce pofta mi-ai facut. Trebe sa incerc si eu asa ceva. Mihaela, cand zici "mixam", inseamna ca se bat la mixer, da?
RăspundețiȘtergereDa, eu folosesc mixerul.
ȘtergereA iesit foarte pufoasa si buna. Nice! Felicitari.
RăspundețiȘtergereMulţumesc!
Ștergere