duminică, 16 martie 2014

Brioşe cu iaurt

 Mulţi le-ar spune cupcakes, dar mie-mi place să le spun brioşe.
Cu ceva vreme în urmă mi-am luat o tavă pentru brioşe şi hârtiuţe specifice, am căutat o reţetă de brioşe cu ciocolată. Una mi s-a părut bună, dar nu a fost aşa, nu ne-au plăcut deloc brioşele, s-au uscat/întărit, din acest motiv nici n-am postat-o. O perioadă n-am mai încercat că am avut altele de făcut (prăjituri, torturi), dar azi am zis să încerc încă o porţie de brioşe, dar cu iaurt de data aceasta. Am dat o căutare pe net, am găsit reţeta aceasta am fugit să iau iaurt şi am trecut la treabă.
Ingrediente: 250 g iaurt, eu am ales preferatul meu, Muller cu cireşe; 250 g făină, 250 g zahăr, 50 g unt, 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu (mi s-a părut cam mult să pun o linguriţă), 1 linguriţă rasă praf de copt, o fiolă esenţă de vanilie.
Toate ingredientele se pun într-un bol şi se mixează bine. (Untul l-am topit în prealabil.) Se pune cu lingura în hârtiuţe de copt cât 2/3 din formă. Se coc 25-30 minute la foc mic, în cuptorul preîncălzit. 
Eu am tavă cu găuri mai mici (12 la număr) Am folosit 10 forme de silicon pe care mi le-a luat cadou Diana de ziua mea, din bănuţii ei din puşculiţă:love:  şi am folosit şi  două  forme de hârtie. A mai rămas compoziţie pentru încă şase forme. Au crescut cam mult, puteam pune compoziţia cât  1/2 din formă şi ieşeau două porţii şi nici nu dădeau pe dinafară. :)
Formele de la Diana
Crema: 100 g ciocolată albă, 200 ml frişcă. Ciocolata şi 50 ml frişcă se pun pe aburi până se topeşte ciocolata şi se omogenizează, fără a fierbe. Se dă la frigider pentru 2-3 ore. Se scoate de la frigider şi se mixează bine. Restul de frişcă se mixează până se întăreşte bine. Se adaugă treptat la crema cu ciocolată, mixând continuu. Se ornează brioşele. 
Până am pregătit crema au dispărut două brioşe.
De data aceasta ne-au plăcut, deci repetăm reţeta.

Un comentariu:

  1. Am notat si eu reteta s-o fac cu prima ocazie. Imi place ca este simpla si sigur gustoase briosele.

    RăspundețiȘtergere