joi, 27 februarie 2014

Tort cu cremă de iaurt şi cireşeBlat: 5 ouă, 6 lg de zahăr, 6linguri făină, 1lingură cacao neagră, 1/2 linguriţă praf de copt.
Albuşurile se spumează, se adaugă zahărul treptat şi se mixează până devine o spumă albă şi lucioasă. Se adaugă pe rând gălbenuşurile şi se amestecă la o viteză mică. La final se adaugă făina, cacaua şi praful de copt amestecate în prealabil şi se amestecă uşor cu o lingură de jos în sus. Se coace într-o formă rotundă timp de 25-30 min la foc mic în cuptorul preîncălzit. Forma mea are diametrul de 26cm.
Crema de iaurt: o cutie iaurt cu cireşe de 500gr (eu am folosit iaurt Muller), 400 ml frişcă lichidă,  4 linguri zahăr pudră, 1 borcan mare de compot de cireşe, 3 plicuri gelatină (30 g), 75 ml apă.
Gelatina se pune la hidratat în 75 ml apă rece. Frişca se bate bine şi se adaugă treptat zahărul. Iaurtul se mixează puţin la viteză mai mică, se adaugă gelatina care o  încălzim puţin pe aburi, dar fără să fiabă, această compoziţie se toarnă peste frişcă şi se mixează până se omogenizează.
Blatul se taie în două şi se însiropează cu zeama din compot în care am pus 100ml Angelli cherry.
În forma de tort am pus partea de jos a blatului, jumătate din crema de iaurt, se pun cireşele din compot din care am scos sâmburii, cealaltă parte de cremă şi blatul. L-am lăsat la frigider de aseară până când am ajuns de la şcoală.
L-am întors pe un grătar(partea de jos a devenit partea superioară a tortului ca să fie dreaptă) şi l-am glazurat. Reţeta de glazură o găsiţi aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu