vineri, 30 decembrie 2011

Işlere


De foarte mult timp n-am mai facut islere, asa ca azi am facut o portie.
Reteta o am de la socra mea.
Ingrediente: 280gr. faina, 200gr unt sau margarina, 140 gr. zahar pudra, 140 gr.nuci prajite si macinate (eu am pus alune nesarate pentru ca nu ma impac cu nucile).
Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele si se framanta aluatul dupa care se da la frigider timp de o ora.
aluatul scos din frigider
Se intinde o foaie de 3-5mm. Am citit odata pe blogul lui Ghiocel ca ea foloseste folie sa nu se lipeasca de sucitor. Am folosit si eu si e mult mai usor asa. Se taie cu o forma rotunda si se coc nu foarte mult in cuptorul preîncalzit.
Crema
Le-am umplut cu crema de la prajitura Amandina ca tare ne mai place aceasta crema.
Ingrediente: 3 oua, 150 gr. zahar, 2 linguri de cacao, 250 gr. unt sau margarina (am pus un pachet de unt de 200 gr si 50 gr. Rama)
Ouale se amesteca cu zahurul si se pune pe aburi amestecand pana se ingroasa. Se adauga o lingura de cacao se mai amesteca putin dupa care se lasa la racit.
Untul se mixeaza bine, se adauga cealalta lingura de cacao si crema fiarta.
Se lipesc rondelele cu crema.
Glazura
100gr ciocolata cu lapte, 100 gr. ciocolata amaruie si 125ml frisca lichida se amesteca pe aburi fara sa se fiarba, doar sa se topeasca ciocolata.

Se lasa putin la racit si apoi se glazureaza islerele cufudandu-le in glazura. Eu am facut de doua ori acest lucru pentru a fi mai multa glazura pe ele si pentru ca avea glazura suficienta.

4 comentarii:

  1. La multi ani si un an nou plin de impliniri si realizari.Pupic Dianei.

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani! Si voua va dorim tot ce-i mai bun, sanatate si fericire!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vaaaaiii ce bine arata! Mi s-a facut o poftaaaa. Le trec pe lista cu "de facut". :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Aproape jumatate din ele s-au mancat :))
    Nu le trece pe lista ci fa-le ca sunt tare bune, nu te saturi.

    RăspundețiȘtergere