luni, 10 mai 2010

Cornulete




 Este cam aceeasi reteta ca si la cornulete fragede, doar ca in loc de untura(nu mai aveam) am pus unt.

Ingrediente:
2cani si  jumatate cu faina
1 pachet de unt
1 ou
1 cub drojdie(25gr)
75ml lapte
putina sare
zahar pudra
dulceta de caise, capsuni si afine si crema duo de ciocolata(dar aceasta a curs, asa ca nu mai repet)
Mod de preparare:

Faina se pune intr-un vas, se dizolva drojdia in lapte, se adauga o lingurita de zahar si se toarna intr-o adancitura facuta in faina. Se lasa la  10 minute dupa care se dauga untul care a stat vreo 20 de minute, in balcon la soare, oul, un praf de sare si se framanta. Iese un aluat fraged care l-am lasat la dospit 40 minute. Se intinde o foaie de aluat pe masa presarata cu faina si se taie. Cuptorul se incalzeste in prealabil, iar in tava am pus hartie de copt.
Le-am copt la foc potrivit si mic, pana au devenit aurii, iar apoi  le-am tavalit prin zahar pudra.



5 comentarii:

  1. mhmhmhmh, mi-ai facut o pofta nebuna de cornulete, o sa le fac si eu imediat:)
    Pot sa pun untura in loc de unt, nu-i asa?
    Multumim pentru reteta. yummyyyyyy

    RăspundețiȘtergere
  2. Poti te rog sa-mi spui ce gramaj trebuie sa fie pachetul de unt?

    RăspundețiȘtergere
  3. Am folosit unt Milli, 65% grasime si are 200g.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult draga mea, de-abea astept sa le fac !!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere