joi, 22 mai 2014

Keep your heart healthy


Studenţii Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, an I, nivel licenţă, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, au primit, semestrul acesta, provocarea de a crea diverse campanii publice, axate pe problemele societăţii actuale.
Trei studente, printre care şi o concetăţeancă de-a noastră, au ales ca temă de proiect “Prevenirea bolilor cardiace”, având drept grup-ţintă tinerii studenţi, cu vârste cuprinse între 18-25 de ani, voluntari activi într-un ONG internaţional.
Studentele doresc ca după încheierea efectivă a campaniei, toţi participanţii să fie capabili să identifice cauzele ce duc la apariţia bolilor cardiace şi efectele negative ale acesteia, devenind astfel mai responsabili, iar 50% dintre ei să înceapă să se implice activ în stabilirea unei rutine sănătoase, necesare funcţionării optime a inimii (reglarea alimentaţiei, reducerea viciilor şi a stresului, eliminarea sedentarismului).

Mergând pe deviza că este mai uşor de prevenit o boală, decât lupta cu aceasta o data instalată în organism, studentele au organizat sesiuni de informare atât în Cluj, cât şi în Bulgaria, seminar de dezbateri, un flash mob, iar o echipă locală de baschet va juca un meci dedicat cauzei lor.
     Activităţile celor trei studente pot fi urmărite şi pe pagina lor de facebook: https://www.facebook.com/viatainimasanatate 

Bravo, fetelor! 

duminică, 18 mai 2014

Tort - 1 an

Micul Denis împlineşte un anişor şi părinţii i-au organizat o petrecere mare, dar aveau nevoie şi de un tort mare.
Iniţial, colegul meu mi-a spus că vrea cu Spiderman pentru că micuţului îi place acest personaj, iar eu m-am gândit să-i fac şi ceva ursuleţi şi un trenuleţ să fie mai vesel, dar într-o dimineaţă mi-a arătat lumânărica ce a luat-o pentru tort şi era micuţul Mickey Mouse...eee, schimbare de plan mi-am zis  şi astfel i-am modelat pe prietenii lui Mickey. De asemenea, nu a vrut fondant prea mult, aşa că am ales ciocolată şi fondant pe margine.
În interior sunt blaturi de vanilie glazurate cu ciocolată, un blat de cacao, jos cremă de ciocolată, iar sus cremă de vanilie. A avut aproape 6,300 kg.

marți, 13 mai 2014

Tort "USA"

Interior: două blaturi de vanilie, glazurate cu ciocolată, cremă de vanilie sus şi jos, la mijloc două blaturi de cacao şi între ele cremă de ciocolată. Tortul este îmbrăcat iniţial în glazură de ciocolată, nu în cremă de unt. (3,600 kg)