luni, 16 aprilie 2012

Prajitura cu mac

Blatul: 8 albusuri, 200g zahar, 100g mac, 50g nuca de cocos, 4linguri de faina, 1 praf de copt, 50ml lapte.
Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si se continua sa se mixeze. Se adauga macul si nuca de cocos (eu am avut desfacut pachetul de nuca de cocos colorata cu galben, asa ca am folosit-o pe asta) si se amesteca usor. Se adauga faina si praful de copt pe care l-am stins in laptele cald. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mic in cuptorul preincalzit.
Crema: 8 galbenusuri, 8 linguri de zahar, 1 budinca de vanilie (am facut odata si reteta cu amidon, dar nu mi-a placut ca se simtea gustul de amidon, asa ca am preferat budinca), 300ml lapte, 1 pachet de Rama.
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, praful de budinca si laptele si se fierb la foc mic. Ca sa nu se prinda eu pun pe ochiul de aragaz tabla pe care coc diverse legume. Dupa ce s-a racit crema fiarta se adauga in margarina mixata bine si am mai pus si o fiola de esenta de vanilie. Crema se intinde peste prajitura iar peste crema am pus biscuiti Picnic de cacao (aproximativ 3 pachete) pe care i-am trecut cu partea inferioara prin Pepsi.
Glazura: 100g ciocolata cu lapte, 100 g ciocolata amaruie, 125ml frisca lichida. Se omogenizeaza pe aburi si se toarna peste prajitura.

5 comentarii:

  1. Ei, dar tu chiar faci dulciuri nu te incurci. Harnicut-o. Gata,... cum se termina sarbatorile fac si eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fac pentru ca se mananca. Sunt cateva prajituri pe care le tot repet la cererea "publicului".:)))

    RăspundețiȘtergere
  3. ..mmmmm....ccum arataaaa...N am mancat prajituri cu mac....:((...dar asta cred ca o sa o incerc...Multumesc si zile frumoase ti doresc...

    RăspundețiȘtergere
  4. caut o reteta buna de prajitura cu mac de asa multa vreme! pare minunata, abia astept sa o pun in practica. multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu multa placere.
    Si eu am incercat si alte retete, ba cu amidon, ba cu crema fiarta cu faina, dar nu mi-ai placut, mereu simteam un gust in plus, dar asta a fost perfecte, m-a uns pe suflet cum se mai spune.

    RăspundețiȘtergere