duminică, 16 ianuarie 2011

Costum unguresc

Diana are la gradinita un proiect depre interculturalitate, iar doamna m-a intrebat daca pot sa-i fac ceva...cum sa nu pot? Cand e vorba de ea nici nu mai stau pe ganduri. Pentru ca-i un costum pentru imbracat o singura data am luat satin la 5lei/m si panza alba. Cum avea o bluza alba care sa se potriveasca n-am mai facut alta. Am cautat pe net un costum de unguroaica si am gasit unul adaptat asa ca m-am orientat dupa el.
Vesta-i captusita cu verde si m-am cam mocosit la maneci. Pana acolo a mers usor, dar acolo mi-am prins urechile si mai aveam un pic si faceam bie. Am avut o dantela cu floricele si am pus in partea de jos a vestei, altele le-am  decupat si le-am cusut pe cununa sau cum se numeste precum si la capetele snururilor. Cununa este intarita cu termocolant atat partea rosie cat si cea verde si vad ca sta bine. Fusta are 2m largime, am incretit-o si apoi am pus  elastic sa o imbrace rapid, iar sortuletul este si el dublat.
Poarta un setul cu ciresele primit de la  o forumista de pe lucru de mana si  merge de minune.






Si asta-i modelul gasit pe net.

5 comentarii:

  1. asa ceva am avut si eu la gradi :)) Doamne da mandru ii si nora la fel,felicitari cuscra pentru tot ceea ce faci! Jos palari,te tzuc si iti doresc o sapatamana excelenta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc!...pupici si o saptamana excelenta si tie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tiiii ce bine ti-a iesit! Ca de alfel tot ceea ce creezi. Foarte frumos costumul iar "mica ta unguroaica" il face si mai frumos. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  4. Que guapas estan con estos trajes tipicos ...muy bonito ...BssssMARIMI

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc, Cristina! Cand e vorba de mofturile Dianei incerc orice sa fac:)))
    Gracias, Garlutti!

    RăspundețiȘtergere