luni, 5 aprilie 2010

Kinder pinguin

Reteta este luata de pe blogul Laurei Laurentiu, dar am facut-o cu mici modificari.

Ingrediente
Foi:

10 oua
200 grame zahar
2 pachetele de zahar vanilat
5 linguri pline cu pespet alb, fin
5 linguri pline cu faina
1 plic cacao de la Dr.Oetker
5 linguri de miere (eu am avut de tei)
1,5 pac. de praf de copt
1 praf de sare
50 ml lapte
270 ml ulei

Glazura 1 (peste crema)
60 gr. ciocolata cu lapte si 60 gr ciocolata amaruie
70 gr. unt
2 linguri de ulei

Glazura 2

140 de gr. ciocolata cu lapte si 80 gr ciocolata amaruie
100 gr. unt
3 linguri de ulei

Crema

700 ml frisca Megle
1 pachetel de gelatina Dr. Oetker
3 linguri de lapte
3 lingura de miere
2 plicuri de zahar vanilat Dr. Oetker si 1 fiola de esenta

Mod de preparare

Pentru blat am separat ouale si am frecat cu mixerul cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute pe viteza cea mai mare pana amestecul a devenit spumos. Am adaugat faina, praful de copt, cacao si pesmetul si am mixat, dar pt ca mergea greu si nu vroiam sa-mi ard mixerul, am trecut la lingura. Am adaugat treptat laptele si uleiul, apoi mierea. 


Am batut spuma cele 10 albusuri cu praful de sare.


Am amestecat usor, ca la tort cu cealalta compozitie(din galbenusuri).



Compozitia finala am impartit-o(aproximativ) in doua si am copt pe rand doua foi, cam 20 de minute fiecare, la foc mare 5 minute si apoi am redus flacara la minim. In tava am pus hartie de copt, doar pe fundul tavii(asa am considerat eu), am indepartat-o doar de pe prima foaie si am curatat foaile de pojghita de deasupra.


Intre timp se prepara glazura 1, din toate ingredientele care se amesteca pe foc, topindu-le, fara a fierbe.Se da de o parte, dar se tine la temperatura bucatariei.
Se mixeaza frisca pe viteza mare pana devine tare, se adauga gelatina pe care am dizolvat-o cum scrie pe plic si dupa ce s-a racit am pus-o peste frisca, mixand continuu.Am adaugat laptele, mierea, esenta, zaharul vanilat si am mixat bine. Rezulta o crema destul de tare pe care eu am bagat-o un pic la frigider pana s-au racit bine foile.

Pe prima foaie am pus jumatate din cantitate si am netezit,



iar peste crema am pus prima glazura, dupa care am bagat-o un pic la congelator, sa se intareasca.


Am scos-o dupa vreo 3-4 minute si am pus crema ramasa, netezind bine cu cutitul umed.

 
Am pus foaia a doua si am apasat usor sa se aseze, am indepartat haria si din nou cateva minute la congelator, timp in care am preparat cealata glazura.
Am scos-o din ongelator, am turnat glazura 2 peste prajitura si am mai dat prajitura un pic la congelator.



 

Este foarte buna delicioasa.


11 comentarii:

  1. Excelent! Imi place cum ti-a iesit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos ti-a iesit! Cu sau fara modificari, e o prajitura superba, pe care doar am admirat-o,doar, pana acum!
    Sarbatori Fericite! in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  3. woooow ce bine arata!!!!Cred ca e delicios!!!!
    Sa ai Sarbatori Frumoase in continuare!!!!
    Hristos a Inviat!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc!
    E foarte buna si ne place mult.

    RăspundețiȘtergere
  5. Paste fericit si binecuvantat!

    RăspundețiȘtergere
  6. Adevarat a inviat!
    Multumim, la fel, Miha!

    RăspundețiȘtergere
  7. ce gâteau est une pure gourmandise j'adore
    bonne journée

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte frumos arata! Hristos a inviat! Chiar daca este cam tarziu, este ca sptamana luminata, asa ca vin cu ganduri de bucurie, sanatate, iubire.

    RăspundețiȘtergere
  9. De aratat arata super bine, sa va fie de bine. Treci pe la mine sa ridici niste premii si baga un ochi si pe msg ca mor de curiozitate sa vad ce ai gasit la Eco. Pupici:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Am un premiu pt tine si noua ne place kinder pingui!

    RăspundețiȘtergere